Voor mijn recent gerenoveerde woning ben ik op zoek naar Japan-relateerde posters of kunstwerken voor aan de vers-gestucte muren. Ik heb een aantal wensen en criteria.

  • Een betaalbare kakejiku (roltekening)
  • En/of een ‘minimal’ Blade Runner filmposter
  • En/of een moderne zwart-witte landkaart
  • En/of een vintage reisposter
  • En/of iets voedsel-gerelateerd…

De kakejiku heb ik nog niet gekozen. Er zijn er genoeg kakejiku-posters op eBay, maar het is wachten op de juiste combinatie van look en prijs. Hetzelfde geldt voor de vintage reisposters.

Wat de Blade Runner poster betreft, daar zijn er een aantal ‘fan-art’ versies van in omloop. Deze poster met origami eenhoorn vind ik wel aardig.

Op zoek naar iets voedsel-gerelateerd stuitte ik in de shop van het online magazine Roads and Kingdoms op de perfecte combinatie van minimal, landkaart en voedsel: de ‘regional ramen map‘. Het is een door design-studio Orange and Park strak vormgegeven poster. Op deze limited-edition uitgave is in wit, grijs en zwarte kleuren de kaart van Japan afgebeeld. Op de kaart is de herkomst van de tien meest bekende soorten ramen aangegeven, inclusief mijn favoriet: tonkotsu uit de omgeving van Fukuoka.

Dat Roads and Kingdoms niet in Europa bezorgt was een minor hiccup. Daar heb je speciale koeriers voor. De poster is al onderweg!

Nog meer leuke posters:

Geplaatst op

in